Dispečing: 051/7470 204

Január priniesol rekordné množstvo nálezov v MHD

Každému z nás sa už zrejme stalo, že v každodennom zhone niekde stratil, či zabudol svoje osobné veci. Naši vodiči a vodičky na dennom poriadku nachádzajú stratené a zabudnuté dáždniky, tašky, peňaženky, ale aj veľmi hodnotné veci, akými sú napríklad mobilné telefóny, notebooky, či šperky. Nájdené veci sa zhromažďujú na našom dopravnom dispečingu, kde sa z času na čas skúšame rolu detektíva a snažíme sa dopátrať k majiteľom zabudnutých predmetov.

Veľkú časť nálezov, najmä čipové karty a predmety s kontaktnými údajmi sa nám darí odovzdať pôvodným majiteľom veľmi rýchlo. V tomto nám pomáhajú napríklad aj školy, ktoré kontaktujeme a tie následne svojim študentom posúvajú informácie o uložení stratených preukazov, či čipových kariet v našej predajni. Takouto spoluprácou sme ušetrili už nejedného študenta alebo študentku od zdĺhavých vybavovačiek. Osobitnou kapitolou je sociálna sieť, vďaka jej sile sa cestujúci možno dozvedia o nájdení veci ešte skôr, než si vôbec uvedomia, že ju stratili.

Keďže si uvedomujeme, že strata osobných vecí je nepríjemná a chceme zvýšiť pravdepodobnosť odovzdania nájdených vecí pôvodnému majiteľovi, na našej webovej stránke sme pred dvomi rokmi vytvorili záložku s pravidelne aktualizovaným zoznamom nálezov v MHD. Január bol absolútnym rekordérom, v tomto mesiaci pribudlo do našej čarovnej skrine na nálezy vyše 50 nájdených predmetov. Či sa práve Vaša stratená vec nenachádza v našej úschove, sa môžete dozvedieť na tomto odkaze - Straty a nálezy. Presné podmienky odovzdávania nálezov pôvodným majiteľom sú definované v Prepravnom poriadku MHD v Prešove.


Text: DPMP, a.s.
29. 1. 2024